Porównywarka Abonamentów i Telefonów Sieci Komórkowych

Nowa funkcja zdjęć Google

Większość mediów społecznościowych posiada jakąś formę przypomnienia o wydarzeniach z naszej przeszłości. Przypominają zrobione przez nas ciekawe zdjęcia z danego dnia czy miesiąca. Pozwala to wrócić wspomnieniami do tego, co robiło się w zeszłym roku i porównać go z obecnym. Podobnie jest,  w przypadku Zdjęć Google, które wyświetlają nam najciekawsze wspomnienia.

Nowa funkcja Zdjęć Google

Jeżeli lubisz wracać do chwil z przeszłości, to tę funkcje na pewno pokochasz! Zwykłe zdjęcia zostaną zamienione w ruchome grafiki, podobne do tych, które mogliśmy oglądać na Facebooku lub relacji z Instagram Stories. Warto dodać, że ,,wspomnienia” zobaczy tylko właściciel albumu. Nie będą one udostępniane osobom trzecim. Zdjęcia Google będą wyświetlać wspomnienia przez jakiś czas, a później na ich miejsce pojawią się kolejne.

Nowa funkcja będzie nazywała się ,,wspomnienia” i pozwoli na ożywienie dwuwymiarowych, płaskich zdjęć w formie animowanych grafik. Pierwszy plan będzie odcięty od tła, a także pojawi się stymulacja ruchu kamery. Wszystko dzieje się wewnątrz programu ,,wspomnienia” wykorzystują algorytmy analizy oraz animacji obrazu oparte na maszynowym uczeniu i sztucznej inteligencji. Niestety, oryginalne zdjęcie może utracić na jakości. Jednak efekt końcowy na pewno przypadnie do gustu wielu użytkownikom. Dodatkową funkcją w Zdjęciach Google jest nowy sposób tworzenia kolaży. Aplikacja odnajdzie zdjęcia z podobnymi kolorami i dobierze do nich tło oraz adekwatną czcionkę

 

Zarządzanie ,,Wspomnieniami”

Aby wyświetlić swoje wspomnienia, należy otworzyć aplikację Zdjęcia na telefonie lub tablecie z Androidem. U dołu ekranu należy kliknąć Zdjęcia, a następnie na górze wyświetlą się wspomnienia. Jeśli chcesz wyłączyć wspomnienia, to wystarczy zmodyfikować ustawienia. Jednak należy to zrobić na każdym urządzeniu mobilnym, na którym posiadasz zainstalowane Zdjęcia Google. Aby wyłączyć tę opcję, wystarczy w aplikacji, na górnym pasku dotknąć ikony z trzema kreskami. Spowoduje to wysunięcie menu bocznego aplikacji. W menu wyszukaj opcję o nazwie Ustawienia. A następnie sekcję o nazwie Wspomnienia i wejdź do niej. Możesz tu dostosować, co chcesz, aby było wyświetlane we wspomnieniach.

Post a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *